Mitä Sult haluaa?

27.04.2023

           Mitä SULT haluaa poliittisilta päättäjiltä?

  • Tilanteen tunnistamista, kilpailun edistämistä, suomalaisen luovan työn aitoa arvostamista, sen taloudellisen merkityksen/kaupallisen potentiaalin ymmärtämistä, musiikki- ja viihdealan tunnustamista merkittäväksi elinkeinoalaksi, jota voi ja pitää rahoittaa myös julkisesti aivan samoin kuin vaikkapa telakkateollisuuden kanssa on tehty.

  • Kun julkinen valta varmistaa tasapuolisen ja oikeudenmukaisen markkinan toimimisen, markkina hoitaa lopun ja siinä suomalainen luova talous kyllä pärjää.

  • Markkinassa on tällä hetkellä paljon piilevä kysyntää, koska pelkästään tuottojen maksimointiin tähtäävä, kansainvälisesti omistetun levyteollisuuden tuotantojen kohderyhmä on keskittynyt vahvasti vain ikäluokkaan 15 – 35 -vuotiaat. Miljoonat suomalaiset musiikin ystävät ovat siten tänä päivänä tuotetun musiikin valtavirran ulkopuolella.

  • Luovan alan toimintaedellytysten parantamiseksi tulisi lisätä panostuksia alan tutkimukseen ja koulutukseen - etenkin toimialan johto- ja ns. välitystehtävissä toimivien koulutukseen. Tutkimuksessa keihäänkärki voisi olla aineettoman tuotannon lisätiedon ja lisäymmärryksen tuottaminen elinkeinopolitiikan tarpeisiin.